dijous, 8 d’octubre del 2009

impressions

Corre per la xarxa un video anomenat "did you know?" que, mentre sona una música electrònica que fa posar nerviós, dóna informacions i dades del món que són bastant impressionants. La majoria estan relacionades amb la tecnologia i amb el que els homes hem fet, fem i diem que serem capaços de fer en els propers anys, i entremig hi ha dades que proclamen l'avenç de Xina, la Índia i països de l'est respecte els estats-units-reis-del-món-mundial. Deixant de banda que el video és indiscutiblement americà i que el que pretén és dir "al tanto que al final els xinos se'ns menjaran", aquí segueixen algunes de les dades i frases impressionants:


Estem preparant estudiants per professions que encara no existeixen, utilitzant tecnologies que encara no han estat inventades, per tal de resoldre problemes que encara ni tan sols sabem que són problemes.

Si MySpace fos un país seria en cinquè més gran del món.


Vivim en temps exponencials: hi ha 31 bilions de cerques a Google cada mes. Al 2006 eren només 2,7 bilions. A qui es feien totes aquestes preguntes A.G. (abans de Google) ?


La ràdio va tardar 38 anys en arribar a 50 milions de persones. El Facebook només 2 anys.

S'estima que la quantitat d'informació que apareix al New York Times en una setmana és més de la que podia arribar a rebre durant tota la vida una persona al segle divuit.

L'any 2049 un ordinador que costi 1000 dòlars tindrà una capacitat de processament més gran que la de tots els humans junts.


Durant els 5 minuts que dura el video s'han descarregat il·legalment 694.000 cançons.



I el video acaba amb un lapidari "so what does it all mean?"

Que què vol dir tot això, pregunten?

Per mi només és una demostració de força estúpida. O això és el que m'han fet veure la pluja, els llamps i els trons que sentia mentre veia el video i que fa hores que sento i que, per moltes capacitats de processament que es vulguin tenir, no es podran controlar mai.


Au! Me'n vaig a dormir escoltant la fressa dels trons i veient el cel ben blanc, que això si que és impressionant!

2 comentaris:

Magrat ha dit...

Totalment d'acord: el més impressionant a la vida mai serà el féisbuk ni el Google ni tota la tecnologia punta...

Dóna'm una muntanyeta per pujar o una posta de sol espectacular per contemplar i seré la dona més feliç del món...

Pastanaga. ha dit...

control...

...de vegades tan absurd. de vegades tan innecessari.

però tot i això reconec que ha estat diveritit llegir-ho...

i per què no?

:)

Lau.